Monday, April 30, 2007

oh! oh!


petang itu mereka semua bergembira.seperti biasa.

aku nampak diorang semua enjoy betul exam dah habis.
aku pun enjoy jugak.
maklumlah lepas ni dah tak ada exam lagi.
mungkin semua orang dah kerja lepas ni.
lepastu dah tak bolela nak enjoy2* dah..
lepastu dah tak selalu jumpa dah.
lepastu kalau jumpa pun kadang2 je.
lepastu kalau jumpe pun..aa..macam tu jela..
lepastu...aaa...lepastu...

petang itu mereka semua bergembira.seperti biasa.


p/s=enjoy di atas merujuk kepada aktiviti bermain k****** kawan dan usha ******* kawan dan perkara perkara keji yang lain.tak ada gaya nak dpt ijazah lgsg.

Friday, April 27, 2007

semalam aku main permainan teka movie

jika orang bertanya, watak apa yg paling aku suka

aku akan jawab pak atan dan mak inom

pak atan dan mak inom ialah sepasang suami isteri yang bahagia.

(rabun)
mak inom: "makcik dah tak bagi lagi dah pakcik kamu ni makan sebarang..semua nak kena jaga.

husin: "yela kan..makan semua nak kena control"

pak atan: "queen control"
(sepet)
"i dengar orked dah ada boyfriend"

"ha ah..dengan budak cina."

"hah..budak betina? pengkid?"

"bukanla..budak cina..cina.."

"mana u tau ni"

"yam bgtau i"

"apasal dia bagitau yam..tak bagitau u"

"thats the way she tell me without telling me lah."

(gubra)
"i takutla kalau u mati..mesti i merana"

"i lebih suka kalau u yg mati dulu"

"hah?"

"biar i merana..jgn u yg merana"

pada penutup filem mukhsin , akhirnya aku dapat saksikan kemunculan pak atan dan mak inom yang sebenar , menyanyikan lagu hujan.
sungguh menyentuh perasaan gwe.

oh ya semalam ada member aku datang melawat bilik dengan membawa buah tangan.
dia bawak selesema.
dan harini aku dah berjangkit.
cantieeeek.

p/s=kalau datang melawat kawan bawaklah buah tangan.

Saturday, April 21, 2007

oh.

si kacang berasa sangat tension dengan exam dan final projectnya.
aku suruh dia buat slow2 tapi dia ckp "susah" dan "tak boleh".
aku kata kita harus percaya yg kita boleh buat.
aku kasi dia satu cerita :

ada seekor makhluk yang hodoh.bernama yoda.
yoda menghabiskan beribu-ribu tahun untuk melatih seseorang menjadi pahlawan.

dan seorang pahlawan haruslah dilatih sejak dari kecil.

berbeza dengan seorang bernama luke ,dia dilatih semasa dewasa.

ini mendatangkan beberapa masalah kepada yoda untuh melatih beliau.

yoda bertanya kembali kepada luke , adakah anda benar2 ingin menjadi pahlwan jedi?

luke : i try.
yoda: try not.do or do not.there is no try.

yoda kemudiannya menunjukkan ke-power-an beliau.

luke: i cant believe it.
yoda: that's why you fail.


kesimpulan: janganlah masuk ajaran sesat jedi.

Thursday, April 05, 2007

sesat

jika berjalan jalan, aku tidak suka sesat.
hari itu futsal telah diadakan di futsal king , bukan di tempat biasa dan aku ala2 sesat jugakla mau pg sana.

tapi , saharil kata sesat adalah satu benda yang bagus.
kau akan jumpa sesuatu yg baru bila sesat.
kau akan belajar bila sesat.
kau hanya mengulang benda yang sama bila tidak sesat.

sesat dalam cakap-orang-putih ialah LOST.

LOST juga adalah sebuah siri tv di mana sekumpulan manusia yang telah LOST dalam hidup mereka , telah berkumpul di dalam sebuah kapal terbang.


mereka juga telah LOST di sebuah pulau di mana kapal terbang ini telah terhempas .

tetapi.

hidup mereka tidak lagi LOST selepas itu.mereka telah mendapat hidup yg baru.

sebagai contoh John Locke ialah seorang lelaki tua yang bekerja di sebuah kilang kotak , masih bujang dan menjalani hidupnya di atas kerusi roda.Dia tidak mempunyai sesiapa.

di pulau tersebut , beliau telah menemui hidupnya - boleh berjalan seperti biasa dan menjadi salah seorang leader yg baik.

Locke: "I'm not lost anymore."
Sun: "How did you do that?"
Locke: "The same way anything lost gets found: I stopped looking."


jadi bagi aku sesat atau LOST adalah sesuatu yg baik.

dan sesat ke tempat futsal adalah tak baik , sbb nanti dapat main kejapje tp kena bayar sama gak dgn budak2 yg lain.