Tuesday, October 30, 2007

mari berkawan dengan orang iran

farid fadhly: i owe u 40rm
Farhad Pourkalbassi: But you remebered now.
Farhad Pourkalbassi:
farid fadhly: i'll give u next week
Farhad Pourkalbassi: Even if you didn't pay it is HALAL from me
farid fadhly: just remind me in class
Farhad Pourkalbassi: Our frienship values more than these numbers
Farhad Pourkalbassi: Ok
farid fadhly: business is business, farhad

Farhad Pourkalbassi: Farid, what are u doing daily after office, ( if it is not private question )
Farhad Pourkalbassi: Do you like to go outside together sometimes?
farid fadhly: no problem
Farhad Pourkalbassi: I am interested to understand your culture and your people more than this
Farhad Pourkalbassi: But I am not sure if you are busy or
Farhad Pourkalbassi: You are interested at all


p/s= sbb orang iran xdehal kalau kita hutang dia rm40. =)

Monday, October 29, 2007

syabas!

syabas!

aku dah habis exam.

syabas!

arsenal dan liverpool sama-sama membuat keputusan untuk tidak meleburkan rekod tanpa kalah mereka.

syabas!

semalam aku menonton satu lagi world-class performance dari enfinity, P Ramlee the musical.

syabas!

aku ada kawan, nama dia syafiq abas, atau nama pendek dia,

syabas!


p/s: pergi tengok p ramlee musical, aku paksa.

Monday, October 22, 2007

memori

tiada apa yang lebih dramatik melainkan grand prix terakhir F1 season ini di mana lewis hamilton, the rookie, hanya perlu mendapat tempat ke-6 utk kejuaraan dunia pertama (ini 1st season beliau). rookie bukan sebarang rookie.

dia masih boleh menjadi juara jika mendapat tempat ke-7, dengan syarat kimi raikonen tidak mendapat tempat pertama.

dan dia akhirnya mendapat tempat ke-7.
dan kimi tempat pertama.

dramatik.

macam pasukan man united yang menjaringkan 2 gol di masa kecederaan di saat semua pemain simpanan bayern munich sudah berdiri meraikan kejuaraan eropah mereka.

dan juga macam aku, tak study sepanjang semester dan kemudian akan belajar malam ini, untuk final exam esok.

aku saja buat macam tu, barulah dramatik.


p/s= ada satu jenis rookie yang turut tewas malam tadi, pasukan myteam2. mungkin sebab rookie tapi nickname nak canggih (dani alves, degawan, dll)

Saturday, October 20, 2007

amaran: jangan bagi duit raya dekat budak2 sekarang sebab diorang banyak duit, aku nampak semua ada handphone.

sekumpulan kanak kanak di kampung sedang duduk berbual-bual.

salah seorang dari mereka membelek2 handphone aku.
"tak best betul handphone ni, kamera pon takde"

kanak-kanak yang umurnya separuh dari usia aku, mungkin darjah 6, masing-masing memegang handphone mereka di tangan.

aku punya yang paling cikai.

budak sekolah rendah zaman sekarang.

Thursday, October 18, 2007

kehidupan anda bergerak dengan pantas, dan tiba-tiba menjadi perlahan untuk beberapa hari.

kehidupan normal telah bermula seperti biasa.

kehidupan yang berpusing pusing. rotation macam liverpool punya player.

pergi kerja/belajar, stress, kemudian problem selesai dan lega.
and start all over again.

dalam bahasa programmer kita cakap ada loop di setiap hujung coding kita punya life.

{

int t = 0;

for(t = 1; t seumur hidup ; t++)



}


hidup umpama roda.

buy a car to drive to work and drive to work to pay the car.

bye now, aku ada life yang berpusing-pusing untuk aku harungi.

Monday, October 15, 2007

di saat topik perbualan utama hari raya anda bersama saudara mara ialah "dr sheikh muzaphar orang kampung kito" (hidup somban)

kalau kau, ya kau yang sedang baca ini, kalau ada terasa macam raya ini kurang meriah, aku ada jawapannya.

setelah aku usha suasana hari raya tahun ini dapatlah disimpulkan bahawa raya tidak akan meriah jika kita tidak main mercun.

jadi aku nasihatkan, pergi main mercun. barulah raya.

beli mercun pop pop pun ok ape. atau ada orang panggil mercun bawang.

mungkin sebab itulah lagu selamat hari raya versi 2 yang kita dengar hari ini tidak lagi menimbulkan mood raya macam dulu( baca: versi 2 iaitu rakaman semula untuk membuang verse dam dam dum bunyi mercun dan menambah suara kanak2 menyanyi mintak mak kuih sepotong)

jadi, mari main mercun, dan dengar lagu selamat hari raya versi pertama.

Dam dam dum bunyi mercun
Kanak-kanak segera datang berduyun
Dam dam dum mercun berdentum
Semaraklah hari raya ini tahun


selamat hari raya!

Thursday, October 04, 2007

LIV 0 - MAR 1

sibuk.

minggu ini aku hanya berinteraksi dengan pejabat, kelas, presentation dan assignment.

internet tak sempat nak bukak.

aku bukak internet sekarang untuk jalankan tanggungjawab aku setiap minggu, download heroes, prison break, kami, gol dan gincu (finale) dan satu movie pilihan.

tu jela hiburan yang aku ada.

nak tengok bola, arsenal tak keluar tv.

oklah, layan liver-fool menentang marseille.

oh aku juga mendapat tahu seorang classmate aku yang dah jumpa aku di alam siber (friendster) dan ini tak bagus sebab aku kan lelaki misterius di kelas (cool kan bunyi).

anti sosial.

nanti lepasni diorang akan jumpa blog ni pulak.

mungkin lepas ni aku kena tulis blog dalam bahasa arab atau parsi untuk classmate aku baca.
aku boleh tulis karangan arab yang ditarget oleh cikgu aku dulu seperti berjudul pengalaman di pasar malam atau bulan puasa.

"masuk pmr ni nanti ni" dia kata.

malangnya, masa pmr keluar soalan karangan pasal kehidupan seharian. ini menyebabkan majoriti pelajar ( bojed ) menulis 1 perenggan je pasal kehidupan seharian.

perenggan ketiga sampai penutup pasal berjalan2 di pasar malam.

oklah, kalau aku tak sempat update blog ini lagi nanti, selamat hari raya.