Monday, June 30, 2008

satu jam sebelum final euro.

aku banyak belajar tentang hidup terutama sejak lepas grad di ukm dulu.

dalam banyak-banyak benda yang aku belajar, yang paling melekat dalam jiwa aku ialah 'la tahzan' dan 'law of attraction'.

aku percaya bahawa ada persamaan antara 2% manusia yang memiliki 90% wealth yang wujud di dunia.

it depends on how u define wealth.

aku percaya pada orang yang hidupnya sentiasa didatangi kesenangan demi kesenangan, adalah kerana pilihan mereka sendiri.

aku percaya orang yang bahagia adalah orang yang sentiasa bersyukur dan grateful pada setiap saat hayatnya berjalan.

depends on your perception. paradigma.

aku percaya there is no way to happiness. happiness is the way.

aku percaya pada ujian tuhan yang diberi mengikut kemampuan setiap manusia.

dan ayat surah 2:214 ; adakah kau yakin kau masuk syurga sedangkan kau belum diuji dengan ujian yang diberi kepada orang-orang sebelum kau?

aku percaya pada rezeki tuhan yang diberi macam air hujan.



kepada kau yang baca; selamat berjaya.

u have the whole universe untuk diexplore.

Thursday, June 19, 2008

i am no zidane

oleh kerana bz dengan hal dunia lama betul aku tak dapat layan internet betul2.

france dah kalah dan nasri akan sign dengan arsenal.

jom layan video yang mak aku rakam masa aku kanak2 dulu.

ta.

Friday, June 06, 2008

samir nasri ( سمير نصري ) from, arsenal?


kepada raymond domenech,

saya rasa nasri patut start sebab malouda selalu mengarut.

selamat menonton euro 2008 !

Thursday, June 05, 2008

leka

abu seorang pesawah.

beliau mendapat bayaran rm10 bagi padi yg dihasilkan.

padi tersebut akan masuk kilang untuk diproses - rm20.

proses transportation beras - rm25.

peruncit jual kat kedai- rm30.

bila minyak naik?

peruncit dan transportation tak ada masalah, transportation naikkan harga jadi 30, peruncit jadi 35.

abu masih dengan rm10 nya, orang kampung yang tidak tahu apa-apa mengenai nilai rm10 yang semakin susut nilainya setiap pusingan jam.

suatu hari ketika hendak ke sawah, beliau berasa terkejut kerana rm10 tidak lagi cukup untuk bayar minyak nak pergi sawah.

abu merajuk, dia taknak tanam padi lagi. dia cakap kerja kat bandar dok rilek je pun boleh dapat rm10. dia pun pindah ke bandar.

oleh sebab semakin kurang orang tanam padi, beras naik lagi - rm40.

abu dah kerja kat bandar sekarang, dan sekali lagi dia terkejut bila duit dia tak cukup nak beli beras.





kehidupan adalah komedi.
not that funny comedy, tapi komedi hitam yang menyakitkan. (irondanwine)

Monday, June 02, 2008

viruspadu telah menaikkan hits blog ini.

romantik.

apakah perkara paling romantik di dunia yang lelaki boleh buat?

menurut si kacang perkara paling romantik ialah apabila lelaki mengambil tangan perempuan dan meletakkan ke janggutnya.

renung-renungkan...dan selamat beramal!