Thursday, May 29, 2008

roy..roy..hati kau keras



setiap pagi, ketika memandu untuk memulakan hari anda,

aku cadangkan pasang lagu ini.

kalau tak kena dengan mood, boleh pasang versi kristal.

atau boleh try versi kaza & kristal live, yang tgh2 lagu ada dengar suara pompuan menjerit "azroy datang woi! azroy datang!"

ia akan menambah semangat untuk mengharungi kehidupan seharian.

selamat mencuba!

ku jejak jalan yang berliku
membara jiwaku memburu impian
ku renang lautan gelora biarpun tersadai di hujung dunia
akan ku rempuhi segala rintangan
biarpun rebah ku bangun sendiri
akan ku genggam biarpun hitam
menjadi milikku
ku mula dengan langkah ini
menuju sinaran yang abadi

Tuesday, May 27, 2008

monday blues

spam
(spām)
n. Unsolicited e-mail, often of a commercial nature, sent indiscriminately to multiple mailing lists, individuals, or newsgroups; junk e-mail.


bagaimana menyebut perkataan spam dengan betul?

petang itu aku berbual dengan cik x (nama ditapis), mengenai spam.

"sekarang orang bagi spam pun dah boleh buat duit. dulu hacker. skarang spammer."

dia jawab, "yela kan banyak lelaki yang mandul"

awas, pastikan anda sebut perkataan spam dengan jelas, takut orang keliru spam dengan sperm.

sekian.

Tuesday, May 20, 2008

sibuk.

sinopsis project paper, fasa 1.

what is money?

dari mana datangnya duit?

atas dasar apa duit itu dicetak?

bila duit akan dicetak?

di manakah letaknya tempat yang paling banyak duit (fizikal)?

apa yang akan berlaku jika semua orang mengeluarkan duit mereka dari bank serentak?

apa yang berlaku jika tidak ada orang yang apply loan, dan semua orang melangsaikan loan mereka?

jika semua duit yang wujud ialah total hutang, jadi dari mana datangnya duit untuk membayar bunga?


duit, adalah reason kenapa ada orang merana.

dan juga reason, kau, pergi bekerja untuk membayar hutang.

selamat bekerja, jangan risau, kalau bosan anda boleh baca blog.

Sunday, May 18, 2008

tiga nama yang bila orang lain sebut, aku akan berdebar-debar.

ili liyana (si kacang)

prof dato' dr aziuddin (supervisor project paper)

samir nasri (please arsene, beli dia kalau nak menang liga)

Thursday, May 15, 2008

apa yang kamu perlu buat sekarang hanyalah go with the flow.

(sila rujuk gambar di atas)

the worst thing can happen to an atheist ialah apabila dia mendapat sesuatu yang amat berharga; dan tidak tahu kepada siapa mahu berterima kasih.

Monday, May 12, 2008

selamat hari jadi.

hadiah hari jadi saya pada tahun ini ialah:

1. international finance test - 11/30

2- portfolio management test - 10/30

3- floating loss in stock market - RM 1645

4- discussion for business law test - 6 jam.

5- kemeja dan bermain squasy dengan si kacang.

6- msg harijadi dari kawan2.

7 - semua pengajaran hidup (rujuk perkara di atas) berlaku pada ulangtahun saya - priceless.

Tuesday, May 06, 2008

i am me, once more

main stock game sambil dengar suara kokokaina adalah nikmat dunia.

(buat masa sekaranglah)