Thursday, July 17, 2008

ep 2: u have the whole universe untuk diexplore.

pada tahun 2003, matt, seorang lelaki australia menyedari bahawa ada something missing dalam hidupnya;

dia berhenti kerja dan merealisasikan impiannya, travel melihat dunia. dengan menggunakan wang simpanan, dia memulakan perjalanan ke beberapa negara asia.

ketika di Hanoi, dia membuat keputusan untuk menari di hadapan kamera.

perkara ini telah mengubah hidupnya, forever.

inspirational ke tak? layan video terbaru dia..

aku pernah tgk 1st video dia dulu, rupanya dah ver 3 dah...nasib baik cucu monik bagitau.





siapa yang rasa video ni inspirational, sila nangis.

ta!

Tuesday, July 15, 2008

say hello to the new #8 gunner.

kira-kira setahun yang lalu,

saya telah menghadiahkan sebiji kamera DSLR kepada dia.

saya hadiahkan kamera tu sebab konon2 ia akan menjadi aset untuk dia mengembangkan bakat dalam fotografi.

masa terus berlalu dan kini jadual dia dah penuh dengan tempahan2.

dia juga sudah menjadi semakin sombong dan 'ek' dengan saya.

kesian saya, saya ingat saya nak ungkit balikla pasal kamera tu.
cam busut kan perangai saya ni?

okla, kalau nak pakai photographer ke ape calling2la dia ye.

sekian.

(iklan ini dipaksa ditaja oleh virgobiru fotopages)

Friday, July 11, 2008

jangan main belakang

internet marketing 101: iklankan produk anda di website yang mempunyai hits yang tinggi.


contohnya macam website ini

Wednesday, July 09, 2008

mari menjilat

aku ada rahsia nak bagitau.

cuti sem 2 minggu dah pun habis, byk classmate yg pulang ke negara masing2 bawak ole2.

ada member aku budak indonesia bawak banyak t-shirt.

aku jadi rambang mata, sebab semua lawa2.

tapi bila aku try satu2, semua tak muat.

apa maksudnya tu?






maksudnya= bodo tul mamat tu, kau beli baju saiz kanak2 pehal? (aku kurus)

---

akhirnya setelah 8 hari berturut-turut merah, harini mata aku sejuk sikit.



soalan = kira berapa banyak no.2 pada post ini. ta!

Thursday, July 03, 2008

bila berbual politik di kedai mamak, kamu perlu tanya soalan "kau di pihak mana?" terlebih dahulu.

seorang lelaki turun dari kereta mercedes dan menghampiri aku.

dia tidak pandai english, dia cakap arab sampil pegang not rm100.

"ana indi khamsin wa khamsin"

dia tanya, "khamsin, asyarah wa asyarah?"

aku jawab, "la"

dia berterima kasih, sambil memberi puji-pujian sebelum berlalu.




tak sia-sia aku belajar sekolah agama lima tahun.

"hanya orang arab yang kenal orang belajar arab" cakap aku dalam hati.


TAMAT.

Tuesday, July 01, 2008

sepi dan pensil.

sepi dan pensil boleh buat orang menangis.

cuma ada 4 orang yang menonton pensil di cathay cineleisure, aku pasti 2 orang menangis menonton filem itu.

aku rasa sedih sebab hero filem ni ialah watak melayu terencat yang dekat dengan tuhan, dan dilakonkan oleh orang india.

sepi, mempunyai penonton yang lebih ramai.

lelaki kat sebelah aku menangis selepas menonton sepi.


"semua orang pernah sepi"

"tapi saya tak pernah"


lelaki itu kata dia tak pernah merasa sepi, sehingga lepas dia baca puisi;

bisikku pada bulan
kembalikan temanku, kekasihku, syurgaku.

tanpa dia malam menemaniku
sepi memelukku

bulan jangan biar siang, biar alam ini kelam
biar ia sepi sepertiku.