Tuesday, December 27, 2011

Loji

Hari itu langit kelihatan tenang. Sekawan burung kelihatan terbang dalam satu formasi berbentuk segi tiga sambil berkicau sahut menyahut. Gua, si kacang dan baby di dalam kereta, terperangkap di dalam jam. Walaupun jam tapi gua tak terasa sangat sebab gua tengah rancak berbual dengan si kacang.


"kenapa loji mesti bau macam tu ha?" Soal si kacang

"tu semua psikologi je tu, sama macam lori sampah jugak kan bau dia sama je..hidung kita yg dah project macam tu" jawab gua konfiden.

Perbualan itu berlarutan untuk seketika. Persoalan kat sini skarang, ape kejadah gua boleh beborak topik loji ni? Takde topik lain?

Dengan tenang gua flashback macamana topik ni boleh mula

"eh apa bau busuk gila ni?" Tanya si kacang.

"bau loji ni, ada loji dekat2 sini kot" gua membuat inferens.

"tu la...tajam tu bau"

Gua senyum nipis. Pengajaran di sini kalau nak kentut, pastikan kentut tu terlalu busuk supaya orang lain ingat itu bukan kentut

posted from Bloggeroid

Saturday, December 24, 2011

pagi-pagi dah bikin gua manly tears

interview bersama arwah sehari sebelum hari kematian beliau



internet meme

aku tak nak komen pasal blog yang berhabuk, anggaplah tahun 2011 ini bukan tahun untuk aku menulis blog.

tahun 2011 boleh disimpulkan sebagai tahun internet meme, jadi kerana internet meme jugalah yang buat aku terasa macam nak up satu post dalam blog ini. memperkenalkan, OH HARAM GUY. (inspired by drama 'oh haram'- semua benda nak haram!)