Sunday, October 25, 2009

tunjukkan saya perkara terindah di dunia

mereka tanya macamana life lepas kahwin.
"terasa hidup lebih bermakna", aku jawab.
"contohnya?" mereka tanya lagi.
"banyakla.." aku pun tak tau nak terangkan macam mana.

Hari ini aku dapat satu jawapan untuk soalan 'contohnya' tu, sewaktu dia cium tangan aku lepas mengaminkan doa setelah selesai solat maghrib bersama.

Kalau aku mati, aku mau mati dalam feeling yang macam ini.

Email sent by my mobile

Wednesday, October 14, 2009

o re piya

video

scene paling touching tanpa menggunakan sebarang dialog, pemergian ibu hafiz secara simbolik dengan malaikat maut datang membawa buah-buahan, keseluruhan mood climax movie diwakili dengan tarian gadis india, dan setiap konflik watak-watak akhirnya diluahkan dan selesai pada persembahan malam talentime.

i miss yasmin's movies.