Monday, July 31, 2006

apa yang kau buat dalam bilik itu?

Jam 1:05.Kami berenam (kalvin mmg makan di mejanya) bersama nafsu lapar kami berjalan menuju ke sebuah bilik.Bilik itu kecil sahaja.Tapi ramai yg mau menuju ke bilik itu.Kalau x mau ikut tangga aa.Di dalam bilik itu,

Biasanya mereka diam.
Biasanya mereka 'mencuba' utk x memandang org lain.
Biasanya jika bercakap,mereka bercakap dengan perlahan.
Biasanya mereka tunduk.
Ada juga yang suke usha2 tanpa segan silu.

"Bobot...bobot laparke?" Kata Hawa kepada aku.Aku x suke nametuh.Saje nak malukan aku.

"Bobot?" Diorg senyum2 sesama sendiri.Orang lain buat bodo aje.

Aku diam dan tunduk aje.mcm biase.

Tempat dituju sudah tiba.G @ Ground floor.

Sebelum pintu terbuka aku bersuara.."Hawa,kau kentut ke??"
Aku adalah org pertama yang keluar dari lif itu..meninggalkan orang2 lain yang sedang berpandangan.


Ape yg korg selalu buat dlm lif?
: )

G&g , endut & bank islam

Ok..x payahla aku nak bgtau aku buat ape kat pejabat arinih.Kol 12.15 aku melangkah keluar dari pejabat utk pegi ke Bank Islam..aku rase ATM card aku cam xnak bagi aku kuarkan duitje.Maka berjalanlah aku.
xnak naik kereta sbb situ susah mau parking.
jalan jalan sambil nyanyi nyanyi riang dalam hati.


one-two-three o'clock.4 o'clock,rock!
five six seven o'clock.eight o'clock,rock!
nine ten eleven o'clock.twelve o'clock,rock!

Mamat Bank Islam ckp ATM tu kena aktifkan kat BIMB bangi..sbb..er...mmg camtuh aa die ckp.
maka keluarlah awan di atas kepala aku bertulis = hampeh betol!kau ingat x penat ke aku jalan?cirit lu aaaa...

Dikala aku melangkah utk keluar dr bank.aku ternampak sorg tua yg muke die mcm mister magoo.ya.aku kenal org itu.Die ialah endut.
Hj abdullah bin Endut.Penolong Kanan HEM skolah aku dulu2.
tp budak2 panggil endut je.hahha.
Aku jalan makin cpt sambil buat2 x nampak die.OK,jap,kenape aku buat camtu?setelah difikir2 balik antara faktor2nye ialah:-


1.Die adelah org bertanggungjawab mengumumkan name aku dan asip (member seperjuangan) time perhimpunan.aku kantoi 'fly' skola ikut pagar blakang dan ditangkap di stesen komuter.Aku berdiri tunduk dan ala2 menyorok kat depan perhimpunan , mengadap murid2 time tu.

2.Die jugak telah memberatkan tuduhan dengan mengatakan aku ponteng untuk berjumpe geng "jahat" di Seremban,kerana ditangkap dengan memakai baju harimau menunjukkan taringnya.

3.Die juga telah memanggil name aku,sekali lagi ketika perhimpunan beberapa bulan berikut, untuk mengulang semula ucapannya pada pagi itu.x pasal2 aku buat ucapan kat dpn perhimpunan.cam pengetua la pulak.

4.Pernah memberi warning untuk sentiasa meng'usha' tindak tanduk aku kat skolah.


Oh ye,baju harimau yg aku pakai tuh ialah baju Singapore Night Safari.

hmm...tp tu cite lamela.Xdela sampai aku berdendam lak dengan die..biasa aa budak skolah.Skang aku dengar die dah jadi pengetua kat SHAMS (skola adik aku dulu).bagus gak aa tuh.berjaye jugak kau ye endut..haha.

Bola ini hari: byk sgtla...reyes kau nak gi real madrid gak ke?
Gol&gincu series smalam best.

oh lagi satu,tadi aku patah balik untuk tegur endut & kitorg sempat berbual2 dlm beberapa minit.
sekian.

Saturday, July 29, 2006

Dendam yg x terbalas.

Harini aku pegi jumpe Si kacang.
Hujan lebat dari seremban sampaila ke taman tun.
time aku stop kat tol sban.....

aku: (menghulurkan tangan mintak tiket tanpa memandang)
tollgate girl:assalamualaikum.
aku: waalaikumussalam.(baru pandang muke die)
tollgate girl:basahla bang.(sambil tunjuk wiper kete aku)
aku:alamak sori dik.x perasan.(lalu tutup wiper)
tollgate girl:hehe xpe.
aku:time kasih.
tollgate girl:same2.

aku x sedar yg wiper keta tu mmg betol2 bagi die mandi.tgh hujan lebatla katekan.kesian gak aku tgk die.basah kuyup jugakla..agaknye die dah x tahan asyik keneje dgn keta2 sebelomnih..tu yg mule bersuare tuh.jadi diharap korg sume dapat amik kesimpulan dan x ikut aa jejak langkah abang aku nih.hahha.

anyway harini best aa wpon kejap.aku & si kacang same2 gi skolah adik die yg keciktu..amik adik die taekwondo.byk aa watak2 comel tgh bertaekwondo kat situh hahha.aku sampai rumah die dlm kol 5.30..kol 7.30 dah grak sremban balik.gilak ahh...

Bola ini hari:
Negeri Sembilan 3-3 Terengganu.
Kedua-dua team layak ke suku akhir.Macam tajuk,dendam yg x terbalas.
Champions league playoff= Arsenal vs dynamo Zagreb. (x menang xtaula)
FAM target Malaysia pegi world cup 2018.<--- xtau nak komen yg nih.hahha.

Friday, July 28, 2006

Terdesak.

Dah 3 minggu keje.Dah 3 minggu gak aku gi smayang jumaat-kat masjid negeri.Dan 3 kali jugak aku smayang dekat ngn sorg brader nih..rambut die ala2 edgar davids.cam reshmonu pon ade.sah ke aa air smayang die?? hahha.tapi aku suke aa tgk brader nih.smayang la jugak kan..haha.

arini opis kosong..sume sudah grak Langkawi malam td.Maka tinggallah kami 7 org pelajar praktikal terkapai2.Di sini disenaraikan aktiviti2 yang dijalankan:-

1.Main internet (sudah tentu)
2.Main game (kitorg sudah ade biro game -Hawa)
3.Berborak (aryn selaku biro AF)
4.Main roda impian (time ni sume mmg dah terdesak.seb baek ade whiteboard ngn marker)

Aku ingat mau singgah ukm aa ini weekend.Lame x lepak.Biar aku pk mane member2 aku tgh praktikal skang :-

1.kecik - TV3 (sama dengan si kacang)
2.Abang burung - kilang sony bangi
3.Ikan - Pandan indah
4.Amar - mane aa die..padehal slalu ym
5.Shah - bangi
6.Riko - putrajaya
7.Amin - same ngan riko
8.Kopi - Pahang
9. Razin - kat kl gak aa.
10. Adam @ bro pe - bangi kat atas mapley (dam td gua ym ngn awek lu)

budak2 ini yg aku mengadap ari2 kat ukm..tp skang off la 6 bulan.(xleh lame lagike?).mak aihhh bile mau abes nih.

kat sini aku letakla website yg aku buat :

Unit Kewangan Pejabat SUK Negeri Sembilan
Jabatan Pertanian Negeri Sembilan

dua2 aku kene buat sorg tuh..ha yg ni aku kasi aa website bonus utk korg hahha:

fotopages penyelia aku yg best : kak zaimah a.k.a viruspadu
blog frenster si kacang

Bola ini Hari = Nistelrooy sudah selamat diijabkabulkan dengan real madrid.

Thursday, July 27, 2006

Sepetang bersama Michael Ballack


Ya...sepetang bersama balak.tapi bukan michael ballack yg chelsea tuh.abang balak ni kite bole jumpe kat dlm kete aku.hahha.Aku selalu lepak ngan die,time dalam keta.Kepale die suke angguk2 dan geleng2.Jadi kalau sape2 yang bosan drive sorg2..bole aa buat cam aku nih.borak dgn balak.(click gambar)


Jam : 505 ptg
Lokasi :Tempat biase,dlm kereta.


Aku : Fiuh,penat betollah arini balak.Tapi aku xbuat apepon.cam biase.
Balak: Lu mmg.Mcm kat ukmla.pg kelas main2,gelak2 .Lepastu ckp penat pg klas.(angguk kepale)
Aku : Arini org opis sebok a..bukan sebok ape.mlmni sume staf gi langkawi.Budak praktikal je a yg x pegi.Hampeh betol.
Balak: Hahha padan muke lu.(kalini die angguk lagi kuat.sbb aku bwk laju kot)
Aku : Weh balak.aku risau sama si kacang la.harini die bawak estima gi keje.die bawak kancil pon aku dah tegak bulu roma.
Balak: (die x ckp pape..angguk kepale lagi)....Apesal ko pasang radioni tiap kali balik keje? haram x best.
Aku : Ko ape tau.petang2 ade suare linda.hari2 die akan ckp bende same dgn caller.mawi.siti.
Balak: cheh.ape daa..xde bende lain.aku x suke.(tapi die angguk gak)
Aku : Ko rase esok aku patot gi keje ke aa..budak2 lain pegi jugak.skema betol.
Balak: (angguk)
Aku : Tension jugak ckp dgn kau nih.sume aku ckp kau angguk.Balak....Balak..Aku ensem x?


Kalini Balak geleng.Mungkin sbb aku langgar bumper kuat sket kot..siut punye balak.


Apa jadik harini : Ntah.aku tgk paper byk perang2 je.
Bola ini hari : Liverpool dapat pennant.

Wednesday, July 26, 2006

mintak aku.kalau mau.

Mat razi jerit2.Abang zidan pandang."Mak ko pompuan murahan!",Mat razi ckp.sambil main picit2.Abang zidan ckp,"mulut kau jage sket Mat razi.lebih a nih".Abang zidan blah.Tp die pk dua kali."x bole jadiknih".Abang zidan patah balik lalu menanduk dada Mat razi."aduh! tuan reff!! tuan ref!!" jerit Mat razi.kesakitan.

Amcm..abeh menggelabah x cite aku kat atastu?? hahha.Aku aritu jumpe lagu zidane kat internet - coup de boule atau headbutt atau pape aa yg merujuk kpd perbuatan zidane itu hari aa.Aku rase2 cam cantek menarek je lagu nih..kalau masuk carta era bole dpt duduk atas nih..tapi..bawah mawi..dan..siti a kot.hahha

Skang ni aku dah abes buat keje.Kalvin-baca novel.kak fara-ilang.arin-xtau die buat keje ape.gigih je nampak.zu-die buat website die sendiri,sbb dh xtau nak buat ape.Hawa-main ym.ayin-main ym.

oh ye,Hawa dan ayin sedang berym sesama sendiri.

Coup de Boule

setelah di translate:

Watch out, it's the headbutt dance!
Headbutt to the right
Headbutt to the left

Go Blues!
Go,
Zidane, he hit [him], Zidane, he slapped [him] (Headbutt!)* 4x

The guido, he was hurt
Zidane hit [him]
The Italian's not doing well
Zidane slapped [him]
The ref saw it on the TV
Zidane hit [him]
But we lost the World Cup
We had a good laugh anyways

Zidane, he hit [him], Zidane, he slapped [him] (Headbutt!) 4x

Trezeguet didn't play
When he played he sucked
He screwed up everything
We lost the World Cup
Barthez didn't stop anything
And it's not even complicated
The sponsers are all angry
But Chirac was eloquent

Zidane, he hit [him], Zidane, he slapped [him] (Headbutt!) 4x

Watch out, it's the headbutt dance!
Headbutt to the right
Headbutt to the left
Headbutt to the front
Headbutt to the back

And now it's the penalty
Attention please, he's gonna shoot
One, two, three...he missed!

Zidane, he hit [him], Zidane, he slapped [him] (4x)

We had a good laugh anyways
Zidane and Trezeguet
We lost the World Cup
Zidane and Trezeguet (2x)

And Trezeguet...and Trezeguet...and Trezeguet-guet-guet
Trezeguet
and Trezeguet
and Trezeguet
and Trezeguet

Lagu ni perli Trezeguet yg xde dlm starting lineup France dan bertangungjawab dlm kejadian x-score-penalty-dan-itali-menang.sian la pulak mamat tuh.hahha.jadi sape yg nak lagu nih,mcm tajuk yg aku letak tuh.
mintak aku kalau mau.
sekian.

p/s=kepada si kacang,lepasni saya call anda.hahha.

Tuesday, July 25, 2006

aku ade blog.baruje.

arini 1st time tetibe aku mcm nak tulis blog kat dalam frenster nih..fenomena ini berlaku kerana aku dah terase 'kesengalan' yang melampau gak aa arini..xde keje lgsg nak buat..mak aihh..time ade keje malas pulak mau bikin.jadi aku rase aa antara sbb2 tetibe je aku menulis kat dalam ni..calon2nye ialah:

1.bosan kat tempat keje
2.xtau nak buat ape kat tempat keje
3.pandang kiri-kanan-atas-bawah..pastu pandang pc balik.kat tempat keje
4.dah mule bangun dan tgk budak2 lain buat keje.kat tempat keje
5.tgk org lain ade blog cam kool je..slambe aa gua buat. <--menggelabah


jadi itulah antara sebab2 tetibe je wujudnye blog ini..nnt kalau dah lame aku tulis kat blog nih..time aku abeh keje nnt ke..bole aa aku bace post yg 1st nih.mesti mmg feel dan lyn blues aa aku time tuh.hahha.

ape yg aku buat kat opis ni ialah antaranya:

-buat website.

-pegi department lain utk amik bahan-utk website.

-main internet ( ade kaitan dgn website gak a)

-Berborak

Antara perbualan budak2 praktikal kat sini setelah aku kaji ialah AF.lepastu mengumpat abang jen (ade satu brader yg diorg x suke. Jen = jendul).hahha.Abang jen ni bagi aku ok hape.Maybe agaknye diorg ni sume pompuan...sbb tu jd camtu.aku sorg je laki yg sesat kat sini.Ntah2 time aku xde aku pon kene.

Antara bende2 yg aku borak harini aku x igt sgt.Tp antaranya ialah perbualan antara aku dan kalvin (kalvinderjit kaur -duduk sebelah aku kat opis)

aku : kau dah layan movie hindustan smalam blom
kalvin : dah...xla seram sgt..nyesal lak aku beli
aku : Malika Sherawat dlm cite tu amcam..seksi x? die tu slalu belakon seksi kan..aku rase cam cantek tertarekk je kat dietuh.
kalvin: Malika jadi hantu dlm cite tuh.
aku : ( teros diam dan sambung keje )

ape jadik harini : Hani Mohsin meninggal ( Al-fatihah)

Bola ini Hari : Dunga (player brazil dolu2 yg x pernah jd manager) jadik manager baru Brazil.

Jadi itu jela yang aku nak tulis ini hari hahha.Macam cirit pon ade jugak aku rase ape yg aku tulis nih..xpela..layankan aje hahha.aku rasa esok time kat opis mesti aku post lagi
kot.Pasni gua mau call itu si kacang (kekasih hati)...wokehh..esok sambung lg.choww.